Norja tehostaa rajavalvontaa terroriuhkan vuoksi

Norja on ilmoittanut tilapäisistä toimista rajavalvonnan tehostamiseksi lisääntyneen terroriuhan vuoksi. Nämä parannetut turvallisuusprotokollat ovat voimassa ainakin 22. lokakuuta saakka.

Norjan poliisijohto on vahvistanut, että rajavalvontaa kiristetään, kun Norjan turvallisuuspalvelu (PST) on nostanut maan terroriuhkatasoa. Vaikka tarkastuksia tehdään aiempaa enemmän, kaikkia matkustajia ei silti tarkasteta, joten rajanylityksissä ei pitäisi esiintyä merkittäviä viiveitä.

Päätös tehostaa turvallisuutta tuli sen jälkeen, kun PST ilmoitti terroriuhan noususta aiemmin viikolla. Syynä on erityisesti huoli Lähi-idän kriisistä ja sen vaikutuksesta, mikä voi lisätä iskujen riskiä Israelilaisia ja juutalaisia vastaan Norjassa. Viranomaisten mukaan rajavalvonnan tehostaminen auttaa vähentämään mahdollisia riskejä ja keräämään tärkeää tiedustelutietoa.

Norjan poliisijohdon edustaja Tone Vangen kertoi toimenpiteiden tarkoituksesta: ”Tilapäisen rajavalvonnan tehostamisen tavoitteena on antaa poliisille lisää välineitä valvontaan. Keräämme nyt enemmän tietoja, mukaan lukien matkustajatietoja, ja meillä on paremmat mahdollisuudet karkottaa tai estää tiettyjä henkilöitä.”

Vaikka matkustajat saattavat huomata poliisin läsnäolon lisääntyneen, viranomaiset korostavat, että menettelyt ovat kohdennettuja ja tehokkaita. Tilannetta seurataan jatkuvasti, ja päätökset valvontatoimien jatkamisesta tai muuttamisesta tehdään viimeistään 22. lokakuuta mennessä, mikäli tarvetta ilmenee.

Lähde: Yle

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös