Yhdysvallat vahvistaa: ISIS-K Moskovan iskun takana

Yhdysvaltain viranomaiset ovat virallisesti vahvistaneet, että Islamic State Khorasan (ISIS-K) -ryhmä on vastuussa kauhistuttavasta iskusta Moskovassa. Hyökkäys koitui yli 60 ihmisen kohtaloksi ja aiheutti lukuisia loukkaantumisia paikallisella konserttipaikalla.

Yhdysvaltain hallinnon vahvistus tulee ISIS-K:n itsensä ilmoituksen jälkeen ryhmän toteuttamasta hyökkäyksestä, jossa aseistautuneet militantit kohdistivat iskunsa konserttisalin yleisöön Moskovassa, johtaen traagisiin kuolemantapauksiin ja moniin loukkaantumisiin. Venäjän terveysministeriön mukaan tapahtumassa kuoli yli 60 ihmistä ja 145 loukkaantui, joista 99 vietiin sairaalahoitoon.

Lähtöisin Itä-Afganistanista, ISIS-K on tunnettu julmista taktiikoistaan ja on yhdistetty useisiin merkittäviin iskuihin alueella, mukaan lukien tuhoisa pommi-isku Kabulin lentokentällä vuonna 2021. Moskovan hyökkäyksen motiivit ovat yhä tutkinnan alla, ja asiantuntijat ehdottavat, että se saattaa olla pyrkimys edistää ryhmän radikaalia ideologiaa, horjuttaa Venäjän hallitusta tai olla vastatoimi Venäjän toimille alueella.

Tämä tapahtuma on herättänyt jälleen maailmanlaajuisia huolia ISIS-K:n ja vastaavien ääriryhmien jatkuvasta uhasta, erityisesti Yhdysvaltain sotilasvetäytymisen jälkeen Afganistanista. Se on myös tuonut esiin kysymyksiä Venäjän sisäisestä turvallisuudesta, vaatien potentiaalisten haavoittuvuuksien uudelleenarviointia.

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös