Veikkaus Vähentää 240 Työpaikkaa Kilpailupaineiden Vuoksi

Veikkaus, Suomen valtion uhkapeliyhtiö, aikoo irtisanoa 240 työntekijää kustannussäästöjen ja tehokkuuden parantamiseksi.

Yritys on kohdannut kasvavaa kilpailua verkossa toimivilta uhkapelioperaattoreilta, ja Suomen hallitus on harkinnut uhkapelilainsäädännön muutoksia.

Veikkaus on monopoliasemassa Suomessa ja tuottaa vuosittain miljardeja euroja. Yhtiön mukaan irtisanomiset koskevat kaikkia liiketoiminta-alueitaan. Viime vuosina Veikkaus on myös sulkenut satoja fyysisiä pelipaikkojaan. Yhtiö on kuitenkin sitoutunut tarjoamaan laadukkaita uhkapalveluja asiakkailleen ja sanoo, että sen on pystyttävä kilpailemaan muuttuvilla markkinoilla.

Irtisanomisten suhteen Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö (SAK) on kritisoinut päätöstä kutsuen sitä ”surulliseksi päiväksi suomalaisille työntekijöille”. Veikkaus kuitenkin korostaa, että irtisanomiset ovat välttämättömiä yrityksen pitkän aikavälin kestävyyden varmistamiseksi.

Seuraavien kuukausien aikana odotetaan irtisanomisten tapahtuvan, ja Veikkaus on ilmoittanut tarjoavansa eropaketteja ja muuta apua vaikutetuille työntekijöille.

Uhkapeliala on selvästi muutostilassa, kun yhä useammat ihmiset pelaavat verkossa, mikä johtaa kasvavaan kilpailuun perinteisille peliyhtiöille.

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös