Minne Jouluksi Suomessa: Ihastuttavat Kohteet Joulun Viettoon

Joulu on taianomainen aika, jolloin Suomen maisemat peittyvät lumivaippaan ja kaupungit koristautuvat juhlakauden loisteeseen. Tämä vuoden aika herättää erityisen lämpimiä tunteita ja tuo ihmiset yhteen. Tässä artikkelissa syvennymme siihen, Minne Jouluksi Suomessa ja miten voit löytää parhaat ja edullisimmat matkavaihtoehdot juuri sinulle. Olipa kyseessä perheen kanssa vietetty aika, romanttinen getaway tai yksinäinen seikkailu, Suomesta löytyy jokaiselle jotakin.

Minne Jouluksi Suomessa

Joulun aikaan Suomi muuttuu todelliseksi talven ihmemaaksi. Kaupungit ja kylät koristautuvat tuhansin valoin ja lumipeite luo maagisen tunnelman, joka kutsuu sekä paikallisia että matkailijoita nauttimaan juhlakaudesta. Tässä ovat Suomen parhaat joulukohteet:

1. Rovaniemi – Joulupukin Kotikaupunki

Rovaniemi, tunnettu Joulupukin kotikaupunkina, on yksi Suomen suosituimmista joulumatkakohteista. Napapiirillä sijaitseva kaupunki tarjoaa unohtumattoman kokemuksen niin lapsille kuin aikuisillekin. Vieraile Joulupukin pajakylässä, nauti revontulista ja koe perinteinen suomalainen joulu sydämen kyllyydestä.

Rovaniemi – Joulupukin Kotikaupunki
Photo by santaclausvillage

2. Turku – Suomen Jouluinen Pääkaupunki

Turku, joka tunnetaan Suomen ”joulupääkaupunkina”, on täydellinen kohde historiallisen joulun ystäville. Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat tarjoavat perinteisiä herkkuja, käsityötaitoja ja lämminhenkistä tunnelmaa. Lisäksi Turun tuomiokirkon jouluseimet ovat näkemisen arvoisia.

Turku – Suomen Jouluinen Pääkaupunki
Photo by Timo Jakonen/city of Turku

3. Porvoo – Tunnelmallinen Vanhakaupunki

Porvoon idyllinen Vanhakaupunki muuttuu joulun aikaan satumaiseksi paikaksi. Kapeat mukulakivikadut ja värikkäät puutalot luovat ainutlaatuisen tunnelman, ja pienet putiikit sekä kahvilat toivottavat tervetulleeksi nauttimaan joulusta.

Porvoo – Tunnelmallinen Vanhakaupunki
Photo by visitporvoo

4. Levi ja Ylläs – Lapin Taianomainen Luonto

Levi ja Ylläs ovat loistavia vaihtoehtoja aktiivista joululomaa etsiville. Laskettelu, moottorikelkkasafarit ja husky-ajelut tarjoavat jännitystä joulun aikaan. Luonnonkauniit maisemat ja mahdollisuus nähdä revontulia tekevät näistä kohteista unohtumattoman.

Levi ja Ylläs – Lapin Taianomainen Luonto
Photo by levi

5. Savonlinna – Joulun Taikaa Saimaan Rannalla

Savonlinna tarjoaa rauhallisen joulun Saimaan rannalla. Historiallinen Olavinlinna, kauniit maisemat ja paikalliset joulumarkkinat tarjoavat unohtumattoman elämyksen joulun aikaan.

Savonlinna – Joulun Taikaa Saimaan Rannalla
Photo by visitsavonlinna

6. Tampere – Kulttuuria ja Jouluniloa

Tampereella voit kokea urbaanin joulun ilon. Vieraile Tampereen Tallipihalla ja nauti käsityöläisten tuotteista sekä paikallisista herkuista. Kaupunki tarjoaa myös monipuolista kulttuuria ja tapahtumia joulun ajan.

Tampere – Kulttuuria ja Jouluniloa
Photo by visittampere

Nämä kohteet tarjoavat jokaiselle jotakin, olitpa sitten etsimässä perinteistä suomalaista joulua tai jotain uutta ja jännittävää. Valitse sinulle sopivin kohde ja lähde kokemaan Suomen joulun taikaa.

Lue Myös: Jouluaatto Suomessa: Perinteet, Reseptit ja Perhejuhlat

Halvat Matkat Jouluksi

Joulun aika voi olla taloudellisesti haastavaa aikaa monille, mutta se ei tarkoita, että joululomasta ei voisi nauttia täysillä. Tässä osiossa annamme vinkkejä, miten voit suunnitella unohtumattoman joulumatkan Suomessa ilman, että se rasittaa lompakkoasi liikaa.

Budjettiystävälliset Vinkit Joulumatkalle

 • Ajoissa suunnittelu: Joulumatkojen hinnat nousevat lähempänä juhlapyhiä, joten varhainen varaus voi säästää huomattavasti. Tarkastele eri matkatoimistojen ja hotellien tarjouksia jo hyvissä ajoin ennen joulua.
 • Joustavuus matkustuspäivissä: Jos mahdollista, vältä matkustamista ruuhka-aikoina. Esimerkiksi matkustaminen arkipäivinä voi olla edullisempaa kuin viikonloppuisin.
 • Majoitusvaihtoehdot: Hotellien sijaan harkitse vuokramökkejä tai Airbnb-majoitusta. Ne tarjoavat usein enemmän tilaa ja ovat edullisempia, erityisesti ryhmille tai perheille.
 • Yhteiskuljetukset ja junamatkailu: Tutki julkisen liikenteen ja kimppakyytien mahdollisuuksia. Junamatkailu voi olla edullinen ja mukava tapa matkustaa, ja samalla pääset nauttimaan Suomen talvisista maisemista.

Edulliset Kohteet Suomessa

 • Kaupunkilomat: Kaupungeissa, kuten Tampereella, Oulussa tai Jyväskylässä, voit kokea urbaanin joulun tunnelman ilman suurten kaupunkien hintalappua. Näissä kaupungeissa järjestetään usein ilmaisia joulutapahtumia, kuten konsertteja ja markkinoita.
 • Luontokohteet: Jos kaipaat rauhaa ja hiljaisuutta, suuntaa Suomen upeisiin luontokohteisiin. Esimerkiksi Koli ja Nuuksio tarjoavat edullisia majoitusvaihtoehtoja ja mahtavia ulkoilumahdollisuuksia.
 • Kylpylälomat: Monet kylpylät, kuten Ikaalisten Kylpylä tai Naantalin Kylpylä, tarjoavat joulupaketteja, jotka sisältävät majoituksen, ruokailut ja kylpyläpalvelut kohtuulliseen hintaan.

Vinkkejä Joululomalle Suomessa

Joulu Suomessa tarjoaa monia mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin ja elämyksiin. Tässä joitakin vinkkejä, jotka tekevät joululomastasi unohtumattoman.

1. Perheille

 • Suomen joulumarkkinat ovat ihanteellisia paikkoja perheille. Lapsille on tarjolla aktiviteetteja, kuten karuselliajeluita ja kasvomaalausta, ja aikuiset voivat nauttia käsityöläisten tuotteista ja jouluisista herkuista.
 • Monet museot ja kulttuurikohteet, kuten Heureka Tiedekeskus Vantaalla ja Suomen Kansallismuseo Helsingissä, järjestävät erityisiä jouluteemaisia näyttelyitä ja tapahtumia.

2. Romanttiset Getawayt

 • Jos etsit romanttista lomaa, harkitse yöpymistä lasi-iglussa, josta voit ihailla revontulia. Esimerkiksi Kakslauttanen Arktinen Lomakeskus Ivalossa tarjoaa tällaisia elämyksiä.
 • Käynti jossakin Suomen lukuisista kylpylöistä, kuten Haikon Kartano Porvoossa, voi tarjota rentouttavan kokemuksen kumppanisi kanssa.

3. Aktiiviset Lomat

 • Suomi on täynnä mahdollisuuksia talviurheiluun, kuten hiihtoon, lumilautailuun ja moottorikelkkasafareihin. Kohteet kuten Ylläs ja Pyhä ovat suosittuja vaihtoehtoja.
 • Jos kaipaat jotain erilaista, kokeile jääkiipeilyä tai lumikenkäilyä. Monet matkailuyritykset tarjoavat opastettuja retkiä ja tarvittavat varusteet.

Yhteenveto

Kun suunnittelet joulumatkaa Suomessa, on tärkeää muistaa, että joulun taika löytyy yksinkertaisista asioista: perheen yhdessäolosta, luonnon rauhasta ja uusien kokemusten jakamisesta läheisten kanssa. Olemme käyneet läpi useita vaihtoehtoja, joista voit valita – oli kyse sitten pohjoisen lumoavista maisemista, etelän vilkkaista kaupungeista tai lännen piilotetuista helmistä.

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös