Miten Saada Finnit Pois Nopeasti: Kattava Opas

4 min lukea

Finnit voivat olla todellinen kipu niin kirjaimellisesti kuin kuvaannollisesti. Ne ovat yleisiä murrosiässä, mutta monilla on niitä aikuisiässäkin. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten saada finnit pois nopeasti ja miten hoitaa ihoa pitkäaikaisesti.

Mistä finnit tulee?

 • Hormonit: Murrosiässä hormonitason muutokset voivat johtaa lisääntyneeseen talintuotantoon, mikä voi tukkia ihohuokoset ja aiheuttaa finnejä.
 • Geneettiset tekijät: Jos vanhempasi ovat kärsineet finneistä, sinulla saattaa olla suurempi riski niiden esiintymiselle.
 • Ruokavalio: Tietyt ruoka-aineet, kuten maitotuotteet tai runsaasti sokeria sisältävät elintarvikkeet, saattavat pahentaa aknetta joillakin ihmisillä.

Miten saada finnit pois nopeasti

 1. Ihon puhdistus: Puhdista iho kahdesti päivässä lempeällä puhdistusaineella. Tämä auttaa estämään ihohuokosten tukkeutumista ja pienet finnit pois nopeasti.
 2. Finnin kuivatus: Käytä paikallista tuotetta, kuten salisyylihappoa, joka auttaa kuivaamaan finniä ja vähentämään tulehdusta.
 3. Kannattaako finni puristaa? Ei yleensä. Jos puristat finniä, voit aiheuttaa ihon alle tulehduksen tai jättää arven. Jos kuitenkin päätät puristaa, varmista, että kädet ovat puhtaat ja tee se varovaisesti.
 4. Hammastahnaa finniin: Tämä on vanha kotikonsti. Hammastahna voi kuivata finnin, mutta se voi myös ärsyttää ihoa, joten käytä varoen.

Muita vinkkejä finnien hoidossa ja kotikonsteja

 • Ihon alainen tulehdus: Tämä on syvempi ja kivuliaampi kuin tavallinen finni. Kylmä kompressi voi auttaa vähentämään turvotusta ja kipua.
 • Finnit päänahassa: Käytä salisyylihappoa sisältävää shampoota ja vältä hiusten öljyämistä.
 • Mustapäiden poisto kotona: Höyrytä kasvosi avataksesi huokoset ja käytä sitten mustapäiden poistajaa tai nenäliuskaa.
 • Voide finnien hoitoon: On olemassa monia voiteita, kuten bacibact finnit ja kortisonivoide akne, jotka voivat auttaa hoidossa.
 • Finnit eri paikoissa: Finnit voivat ilmestyä mihin tahansa kehon osaan, mukaan lukien finni kaulassa, finni nenässä, finni korvan takana tai jopa finni häpyhuulissa. Hoito riippuu finnin sijainnista ja tyypistä.
 • Kuinka nopeasti finni paranee? Tavallinen finni paranee yleensä muutamassa päivässä, mutta ihonalainen finni voi kestää viikkoja.
 • Näppylä kasvoissa ei finni: Joskus iholla voi olla muita näppyjä, jotka eivät ole finnejä. Ne voivat olla esimerkiksi ihonärsytystä tai allergista reaktiota.
 • Hunaja: Hunaja on luonnollinen antibakteerinen aine ja voi auttaa hoitamaan finnejä. Auttaako hunaja finneihin? Kyllä, voit levittää pienen määrän hunajaa finnille ja jättää sen yön yli.
 • Aloe vera: Tämä luonnollinen aine voi auttaa rauhoittamaan ihoa ja vähentämään punoitusta.
 • Teepuuöljy: Tämä on luonnollinen antibakteerinen ja tulehdusta vähentävä aine, jota voidaan käyttää finnien hoidossa.

Vältettävät virheet

 • Liiallinen pesu: Vaikka on tärkeää pitää iho puhtaana, liiallinen pesu voi kuivattaa ihoa ja pahentaa finnejä.
 • Koskettelu: Vältä finnien koskettelua likaisilla käsillä, jotta bakteerit eivät leviä.
 • Voimakkaat tuotteet: Jotkut aknetuotteet voivat olla liian voimakkaita ja ärsyttää ihoa, mikä voi pahentaa ongelmaa.

Ennaltaehkäisy ja pitkäaikainen hoito

 • Pidä iho puhtaana ja kosteutettuna.
 • Vältä öljyisiä meikkejä ja tuotteita.
 • Suuret ihohuokoset pois: Käytä säännöllisesti kuorintavoiteita ja harkitse ammattimaista ihonhoitohoitoa, kuten mikroneulausta.
 • Jos finneistä tulee krooninen ongelma, harkitse dermatologin vierailua. Milloin nuoren pitää mennä finnien takia lääkäriin? Jos finnit aiheuttavat arpeutumista tai vakavaa itsetunto-ongelmaa, on aika kääntyä ammattilaisen puoleen.

Johtopäätös

Finnien hoito voi olla haastavaa, mutta oikeilla tuotteilla ja hoitorutiineilla voit saada ihosi näyttämään puhtaalta ja terveeltä. Muista, että ihon terveys heijastuu sisäisestä terveydestäsi, joten syö terveellisesti, juo paljon vettä ja pidä huolta itsestäsi! Jos kotikonstit eivät auta tai finnit pahenevat, suosittelemme kääntymään ihotautilääkärin puoleen.

UKK (Usein Kysytyt Kysymykset)

1. Miksi finnit muodostuvat? Finnien muodostuminen voi johtua monista tekijöistä kuten hormonaalisista muutoksista, geneettisistä tekijöistä tai ruokavaliosta. Esimerkiksi murrosiässä hormonitason muutokset voivat lisätä talintuotantoa, mikä voi tukkia ihohuokoset.

2. Miten voin hoitaa finnejä nopeasti kotona? Voit puhdistaa ihon lempeällä puhdistusaineella kahdesti päivässä, käyttää paikallisia tuotteita kuten salisyylihappoa ja välttää finnin puristamista. Myös vanhat kotikonstit, kuten hammastahna, voivat auttaa, mutta niitä tulee käyttää varoen.

3. Kuinka kauan ihonalainen finni kestää? Nämä voivat kestää viikkoja ja ovat yleensä kipeitä. Kylmä kompressi voi auttaa lievittämään kipua.

4. Miten erottaa tavallinen finni muista näpyistä kasvoilla? Joskus iholla voi olla muita näppyjä, jotka eivät ole finnejä, ja ne voivat johtua esimerkiksi ihonärsytyksestä tai allergisesta reaktiosta. On tärkeää tunnistaa näiden ero, jotta niitä voidaan hoitaa oikein.

5. Milloin minun pitäisi kääntyä ammattilaisen puoleen finnien takia? Jos finnit aiheuttavat arpeutumista, vakavaa itsetunto-ongelmaa tai eivät parane kotihoidoista huolimatta, on suositeltavaa kääntyä dermatologin tai ihotautilääkärin puoleen.

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös

+ Ei ole kommentteja

Lisää omasi