Ambulanssi ja moottoripyörä törmäsivät Iissä

Moottoripyörä törmäsi U-käännöstä tehneeseen ambulanssiin Iissä, Pohjois-Pohjanmaalla, kiireellisen hälytystehtävän aikana. Moottoripyörällä olleet kaksi henkilöä loukkaantuivat, kun taas ambulanssin kuljettajat selvisivät vahingoittumattomina.

Traginen onnettomuus sattui tänään iltapäivällä kello kolmen aikaan, kun ambulanssi ja moottoripyörä törmäsivät Nelostiellä Iin pohjoispuolella. Oulun poliisi on vahvistanut onnettomuuden yksityiskohdat, jotka tapahtuivat, kun ambulanssi oli kiireellisellä hälytystehtävällä.

Törmäys tapahtui, kun ambulanssi suuntasi pohjoiseen ja yritti tehdä U-käännöksen. Kiireellisen tehtävän vuoksi ambulanssi oli ajanut kohtaamispaikan ohi ennen kuin se kääntyi takaisin etelään. Takana ajanut moottoripyörä törmäsi ambulanssin kylkeen käännöksen aikana.

Poliisin mukaan moottoripyörällä oli kaksi henkilöä, jotka loukkaantuivat törmäyksessä, mutta heidän tilansa ei ole hengenvaarallinen. Moottoripyörä vaurioitui merkittävästi, kun taas ambulanssin kuljettajat selvisivät vahingoittumattomina.

Onnettomuuspaikan tienpinta oli sateen vuoksi märkä, mikä saattoi edesauttaa törmäystä. Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Yksi paikalla olleista todistajista, paikallinen asukas, kuvaili tilannetta: ”Se oli melko näky. Moottoripyörällä ei ollut paljon aikaa reagoida. Märkä tie teki tilanteesta vielä pahemman.”

Viranomaiset selvittävät onnettomuuteen johtaneita olosuhteita. Ambulanssi oli kriittisellä tehtävällä vastatessaan hälytykseen, kun potilas, jota se oli menossa auttamaan, törmäsi ambulanssiin toisessa ajoneuvossa. Tämä lisäsi tilanteen monimutkaisuutta.

Poliisin johtokeskus raportoi, että ambulanssi ei voinut kääntyä välittömästi kohdatessaan potilaan ajoneuvon, vaan joutui ajamaan pohjoiseen lyhyen matkan ennen U-käännöksen yrittämistä. Takana seurannut moottoripyörä ei ehtinyt väistää törmäystä.

Tutkinnan tavoitteena on selvittää tarkka tapahtumien kulku ja se, ottiko ambulanssihenkilöstö kaikki tarvittavat varotoimet hätätilanteessa. Lisäksi pyritään selvittämään moottoripyörän nopeus ja toimet ennen törmäystä.

Tutkinnan jatkuessa viranomaiset kehottavat autoilijoita noudattamaan varovaisuutta erityisesti huonoissa sääolosuhteissa, jotta vastaavat onnettomuudet voidaan välttää. Tapahtuma muistuttaa karulla tavalla niistä riskeistä, joita hätätilanteisiin vastaavat ja muut tienkäyttäjät kohtaavat päivittäin.

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös