Kuka on maailman isoin koira?

Koirat ovat olleet uskollisia kumppaneita ihmisille vuosisatojen ajan, ja ne vaihtelevat kooltaan pienistä chihuahuista jättimäisiin tanskankoiran kaltaisiin rotuihin. Mutta mikä koirarotu on voittanut maailmanmaailman isoin koiran tittelin? Tässä artikkelissa tarkastelemme suurimpia koirarotuja ja selvitämme, mikä koira on kruunattu maailman suurimmaksi?

Suurimman koiran määritelmä

Maailman suurimman koiran määrittely riippuu siitä, minkä mittareita käytetään. Yleensä otetaan huomioon kaksi tekijää:

 • Säkäkorkeus: Mitataan maan päältä koiran säkään, eli korkeimpaan kohtaan hartioiden välissä.
 • Paino: Mitataan aikuisen koiran paino.

On tärkeää huomata, että nämä mitat voivat vaihdella koiran yksilöllisistä ominaisuuksista ja ikäryhmästä riippuen.

Lue myös: Maailman Pienin Koira

Maailman isoin koira

Maailman suurin koira koskaan
Kuva: YouTube Happy Puppy

Guinnessin ennätysten kirjan mukaan kaikkien aikojen suurin ja painavin koira on lontoolaisen Chris Eraclidesin omistama Aicama Zorba of La-Susa, joka on vanha englantilainen mastiffi. Vuonna 1987 Zorba saavutti uskomattomat mitat: se painoi 343 kiloa ja oli nenästä häntään huimat 8 jalkaa ja 3 tuumaa pitkä.

Maailman korkein koira

Maailman korkein koira
Kuva: guinnessworldrecords

Vaikka Zorba on maailman painavin koira, maailman pisimmän koiran titteli kuuluu Zeukselle, joka eli vuodesta 2008 vuoteen 2014. Zeus on Guinnessin ennätysten mukaan maailman pisin koira. Vuosina 2012 ja 2013 mitattuna Zeus oli peräti 112 senttimetriä pitkä seistessään nelinkontin. Se painoi noin 70,3 kiloa ja tunnettiin lempeästä ja ystävällisestä luonteestaan.

Lue myös: Maailman söpöin koira

Maailman suurimmat koirarodut

Kun puhutaan suurista koirista, monille tulee ensimmäisenä mieleen tiettyjä rotuja, jotka ovat tunnettuja niiden vaikuttavasta koosta. Tässä on joitakin tunnetuimpia suuria koirarotuja:

Englanninmastiffi

Englanninmastiffi
Kuva: Ricantimages, Shutterstock

Englanninmastiffi on tunnettu maailman suurimpana koirarotuna, kun otetaan huomioon sekä korkeus että paino. Tässä rodussa voi esiintyä yksilöitä, jotka painavat jopa 100-150 kiloa ja ovat korkeudeltaan 70-90 senttimetriä.

 • Koko: Erittäin suuri, lihaksikas rakenne
 • Luonne: Lempeä, uskollinen, rauhallinen
 • Elinikä: 6-10 vuotta

Tanskandoggi

Tanskandoggi
Kuva: Melissa Wentarmini/Flickr

Tanskandoggi on toinen tunnettu jättiläinen, ja se on usein maailman korkeimpien koirien listan kärjessä. Se voi seistä jopa 76-86 senttimetriä korkeana ja painaa 45-90 kiloa.

 • Koko: Pitkä ja hoikka, mutta voimakas
 • Luonne: Ystävällinen, hellä, sosiaalinen
 • Elinikä: 7-10 vuotta

Pyreneittenmastiffi

Pyreneittenmastiffi
Kuva: Natalia Miachikova / Getty Images

Pyreneittenmastiffi on massiivinen ja voimakas koirarotu, joka on peräisin Espanjan Pyreneiltä. Se voi painaa 55-100 kiloa ja olla korkeudeltaan 72-77 senttimetriä.

 • Koko: Suuri ja roteva, paksu turkki
 • Luonne: Suojeluhaluinen, rauhallinen, lempeä
 • Elinikä: 10-12 vuotta

Irlanninsusikoira

Irlanninsusikoira
Kuva: austonley_irish_wolfhounds

Irlanninsusikoira on yksi maailman korkeimmista roduista, ja sen korkeus voi olla 71-86 senttimetriä ja paino 40-55 kiloa.

 • Koko: Pitkä ja hoikka, mutta vahva
 • Luonne: Ystävällinen, kärsivällinen, uskollinen
 • Elinikä: 6-8 vuotta

Saint Bernard

Saint Bernard
Kuva: Yann Arthus-Bertrand/ Corbis

Saint Bernard, tunnetaan myös nimellä bernhardinkoira, on suuri sveitsiläinen koirarotu, joka voi painaa 64-120 kiloa ja olla korkeudeltaan 70-90 senttimetriä.

 • Koko: Valtava, lihaksikas ja paksuturkkinen
 • Luonne: Ystävällinen, kärsivällinen, hyvä lasten kanssa
 • Elinikä: 8-10 vuotta

Suuren koiran omistamisen haasteet

Tilan tarve

Suuret koirat tarvitsevat runsaasti tilaa liikuntaan ja elämiseen. Pienissä asunnoissa eläminen voi olla haastavaa näille jättiläisille.

Ruokintakustannukset

Suuret koirat kuluttavat paljon ruokaa, joten ruokintakustannukset voivat olla huomattavasti korkeammat verrattuna pienempiin rotuihin.

Terveydenhoito

Suuret koirat voivat olla alttiimpia tietyille terveysongelmille, kuten lonkkadysplasialle ja sydänsairauksille. Säännölliset eläinlääkärikäynnit ja ennaltaehkäisevä hoito ovat välttämättömiä.

Suurikokoisten koirien hoito

Suurikokoisten koirien, kuten englantilaisten mastiffien ja tanskandoggien, hoito vaatii erityistä huomiota ja resursseja. Tässä muutamia vinkkejä näiden jättiläisten hoitoon:

1. Ravitsemus

Suurikokoiset koirat tarvitsevat ravitsevaa ja tasapainoista ruokavaliota, joka tukee niiden kasvua ja terveyttä. On tärkeää antaa niille laadukasta koiranruokaa ja välttää liiallista lihomista.

2. Liikunta

Vaikka suurikokoiset koirat eivät ole yhtä energisiä kuin pienemmät rodut, ne tarvitsevat silti päivittäistä liikuntaa pitääkseen lihaksensa ja nivelensä kunnossa. Säännölliset kävelylenkit ja leikkihetket ovat tärkeitä.

3. Terveysseuranta

Suurikokoiset koirat ovat alttiita tietyille terveysongelmille, kuten lonkkadysplasialle ja sydänsairauksille. Säännölliset eläinlääkärikäynnit ja terveyden seuranta ovat välttämättömiä.

4. Koulutus ja sosiaalistaminen

Suurikokoiset koirat voivat olla voimakkaita ja hallitsemattomia ilman asianmukaista koulutusta. On tärkeää aloittaa koulutus varhaisessa vaiheessa ja sosiaalistaa koira erilaisiin ympäristöihin ja ihmisiin.

Lopuksi

Maailman isoin koira herättää aina kiinnostusta ja ihailua, mutta on tärkeää muistaa, että suurten koirien omistaminen vaatii vastuullisuutta ja omistautumista. Jos harkitset suuren koiran hankkimista, varmista, että sinulla on riittävästi tilaa, resursseja ja aikaa tarjota heille paras mahdollinen elämä. Nämä lempeät jättiläiset voivat tuoda paljon iloa ja rakkautta perheeseesi, kunhan heidän tarpeistaan huolehditaan asianmukaisesti.

Muista, että jokainen koira on yksilö, ja heidän luonteensa ja tarpeensa voivat vaihdella. Suuri koko tuo mukanaan suuria vastuita, mutta myös suurta rakkautta ja uskollisuutta.

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös