Maailman Pienin Koira: Tutustu Pieniin Ihmeisiin

Koirat ovat ihmiskunnan vanhimpia ystäviä, ja ne tulevat monen kokoisina ja muotoisina. Maailman pienimmät koirat ovat saaneet runsaasti huomiota niiden suloisuuden ja pienen kokonsa vuoksi. Nämä pienikokoiset lemmikit ovat monien suosikkeja ympäri maailmaa. Tässä artikkelissa tarkastelemme maailman pienintä koiraa, sen ominaisuuksia, hoitoa ja mitä kannattaa ottaa huomioon, jos harkitset tällaisen koiran hankkimista.

Lue myös: Maailman söpöin koira

Kuka on maailman pienin koira?

maailman pienin koira Pearl
Kuva: Guinness World Records

Guinnessin ennätysten kirjan mukaan maailman pienin koira on Chihuahua nimeltä Pearl. Hän on vain 9,14 cm korkea ja painaa vain 553 grammaa. Pearl asuu Orlandossa, Floridassa omistajiensa Vanessan ja Edwinin kanssa. Pearl otti tittelin aiemmalta ennätyksenhaltijalta, Miracle Millyltä, joka voitti ennätyksen ollessaan 9,65 cm korkea. Nämä pienet koirat ovat todellakin taskukokoisia!

Kaksivuotias on tasan 3,59 tuumaa pitkä ja 5 tuumaa pitkä, kertoo eläinlääkäri, tohtori Giovanni Vergel Crystal Creek Animal Hospitalista Orlandosta, Flacon osavaltiosta. Toisin sanoen hän on lyhyempi kuin jäätelötikku, tuskin luottokortin korkuinen ja suunnilleen yhtä pitkä kuin vessapaperirulla. Pearl syntyi syyskuussa 2020.

Lue myös: Kuka on maailman isoin koira?

Maailman pienin koirarotu: Chihuahua

Maailman pienin koirarotu: Chihuahua
Kuva: David Vives/ Unsplash

Chihuahua on maailman pienin koirarotu, ja se on tunnettu pienestä koostaan sekä suuresta persoonastaan. Chihuahua-rotu on peräisin Meksikosta, ja se on nimetty Chihuahuan osavaltion mukaan. Rodun historia ulottuu muinaisiin sivilisaatioihin, kuten asteekkeihin ja tolteekkeihin, joissa pienet koirat olivat arvostettuja kumppaneita.

Fyysiset Ominaisuudet

 • Koko: Chihuahuat painavat yleensä 1–3 kilogrammaa ja ovat 15–23 senttimetriä korkeita.
 • Turkki: Chihuahua voi olla lyhyt- tai pitkäkarvainen. Turkin värit vaihtelevat suuresti, ja yleisimpiä värejä ovat ruskea, valkoinen, musta ja erilaiset yhdistelmät.
 • Korvat ja Silmät: Rodulle tyypilliset suuret korvat ja pyöreät, ilmeikkäät silmät antavat chihuahualle sen tunnusomaisen ilmeen.

Luonne

Chihuahuat ovat tunnettuja uskollisuudestaan ja rohkeudestaan. Ne voivat olla hyvin suojelevaisia omistajiaan kohtaan ja muodostavat vahvan siteen perheeseensä. Pienen kokonsa vuoksi ne ovat myös erittäin energisiä ja leikkisiä, ja ne nauttivat osallistumisesta perheensä toimintaan.

Muita Maailman Pienimpiä Koirarotuja

Vaikka chihuahua saattaa hallita keskusteluja maailman pienimmästä koirarodusta, on olemassa muitakin pienikokoisia rotuja, jotka ansaitsevat huomiota. Nämä rodut ovat ihanteellisia niille, jotka etsivät pientä, mutta persoonallista lemmikkiä. Tässä tarkempi katsaus joihinkin suosittuihin pieniin koirarotuihin:

Venäjäntoy

Russian Toy (Venäjäntoy)
Kuva: VIVIENSTOCK/SHUTTERSTOCK

Venäjäntoy on erittäin pienikokoinen koira, joka on peräisin Venäjältä. Sen historia ulottuu 1700-luvulle, jolloin se oli suosittu aateliston keskuudessa. Tämä rotu tunnetaan kahdesta eri variaatiosta: pitkäkarvainen ja lyhytkarvainen. Molemmat versiot painavat yleensä vain 1–3 kilogrammaa.

Ominaisuudet:

 • Luonne: Venäjäntoy on leikkisä, energinen ja erittäin kiintynyt omistajiinsa. Se on myös varautunut vieraiden kanssa, mikä tekee siitä erinomaisen vahtikoiran pienessä koossa.
 • Hoito: Tämä rotu vaatii säännöllistä harjausta, erityisesti pitkäkarvainen muunnos. Ne ovat aktiivisia pieniä koiria, jotka tarvitsevat päivittäistä leikkiä ja liikuntaa pysyäkseen terveinä.

Kääpiömäyräkoira (Miniature Dachshund)

Kääpiömäyräkoira (Miniature Dachshund)
Kuva: James Player/ Getty Images

Kääpiömäyräkoira, joka tunnetaan myös nimellä kääpiödashshund, on pienempi versio tunnetusta mäyräkoirasta. Se on erityisesti jalostettu olemaan pienempi, mutta säilyttäen saman pitkänomaisen ruumiinrakenteen ja lyhyet raajat.

Ominaisuudet:

 • Luonne: Kääpiömäyräkoira on rohkea, utelias ja leikkisä. Se on uskollinen ja suojeleva perhettään kohtaan, mikä tekee siitä loistavan kumppanin.
 • Hoito: Tämän rodun turkinhoito vaihtelee sen mukaan, onko kyseessä lyhyt-, pitkä- tai karkeakarvainen yksilö. Kaikki variantit tarvitsevat säännöllistä liikuntaa, vaikkakin niiden pieni koko tekee niistä sopivia asumaan myös pienemmissä tiloissa.

Affenpinscher

Affenpinscher

Affenpinscher, joka tunnetaan myös nimellä ”apinapinseri”, on pieni mutta rohkea rotu, joka on kotoisin Saksasta. Sen tunnistaa helposti sen karismaattisesta, hieman ”apinamaista” ilmeestä.

Ominaisuudet:

 • Luonne: Affenpinscher on rohkea, älykäs ja joskus hieman itsepäinen, mutta sillä on suuri sydän omistajiaan kohtaan. Se on erinomainen seurakoira, joka nauttii leikkimisestä ja seikkailuista.
 • Hoito: Tämä rotu vaatii säännöllistä turkinhoitoa, erityisesti kasvojen alueella, jotta se pysyy siistinä ja terveenä. Vaikka affenpinscher on aktiivinen, se sopeutuu hyvin asumaan myös kaupunkiympäristössä.

Pomeranian

Pomeranian
Kuva: Natalia Fedosova/Shutterstock

Pomeranian, joka on osa spitsien perhettä, on toinen suosittu pienikokoinen koira. Sen pörröinen turkki ja eloisa luonne tekevät siitä vastustamattoman lemmikin.

Ominaisuudet:

 • Luonne: Pomeranian on vilkas ja ystävällinen, ja se nauttii huomion keskipisteenä olemisesta. Se on erittäin kiintynyt perheeseensä ja voi olla suojelevainen.
 • Hoito: Tämän rodun turkki vaatii säännöllistä harjausta estämään takkuuntumista. Pomeranianit nauttivat lyhyistä päivittäisistä kävelyistä ja leikeistä.

Nämä pienet koirarodut tarjoavat paljon iloa ja seuraa kompaktissa koossa. Ne ovat ihanteellisia asumaan kaupunkiympäristössä tai pienemmissä asunnoissa, ja niiden persoonallisuudet tekevät jokaisesta päivästä seikkailun. Valitsemalla yhden näistä roduista saat lemmikin, joka ei ainoastaan täytä kotiasi ilolla, vaan myös sopeutuu elämäntyylisi ja asumisolosuhteisiisi.

Lue myös: Top 10 Maailman Söpöintä Koirarotua

Pienen Koiran Hoito ja Hyvinvointi

Pienten koirien hoito vaatii erityistä huomiota niiden koon ja tarpeiden vuoksi. Tässä on muutamia keskeisiä vinkkejä pienen koiran hyvinvoinnin varmistamiseen:

Ruokavalio: Valitse laadukasta ja ravintorikasta ruokaa, joka on suunniteltu pienille koiraroduille. Pienet koirat hyötyvät pienistä, usein toistuvista aterioista.

Liikunta: Pidä huolta säännöllisestä, mutta kohtuullisesta liikunnasta. Päivittäiset lyhyet kävelyt ja turvallinen leikki auttavat pitämään koirasi aktiivisena ja onnellisena.

Terveydenhuolto: Käytä säännöllisesti eläinlääkärissä tarkistuttamassa koirasi terveys. Huomioi erityisesti hampaiden, silmien ja korvien hoito.

Turvallisuus: Varmista, että koirasi ympäristö on turvallinen. Pienet koirat voivat tuntea olonsa uhatuksi helpommin, joten suojaa ne suurilta eläimiltä ja kylmältä säältä.

Sosiaalistaminen ja Koulutus: Opeta koirallesi peruskäytöstavat ja sosiaalista sitä varhain. Positiivinen vahvistaminen, kuten kehut ja herkut, ovat tehokkaita koulutusmenetelmiä.

Miten Valita Oikea Pieni Koirarotu?

Pienen koiran valinta riippuu monista tekijöistä, kuten elintilasta, elämäntyylistä ja perheen tarpeista. Tässä muutamia vinkkejä oikean rodun valintaan:

 • Elintila: Jos asut pienessä asunnossa, harkitse chihuahuaa tai yorkshireterrieriä, jotka pärjäävät hyvin pienessä tilassa.
 • Turkinhoito: Jos et halua käyttää paljon aikaa turkinhoitoon, chihuahua voi olla parempi valinta kuin pomeranian tai yorkshireterrieri.
 • Aktiivisuus: Jos haluat energisen ja leikkisän koiran, pomeranian tai yorkshireterrieri voivat olla hyviä vaihtoehtoja.

Yhteenveto

Maailman pienimmät koirat tarjoavat paljon iloa ja seuraa pienessä paketissa. Olipa kyseessä chihuahua, venäjäntoy tai kääpiömäyräkoira, nämä rodut sopivat erinomaisesti niille, jotka arvostavat koiran persoonallisuutta ja seuraa enemmän kuin fyysistä kokoa. Huolellisella hoidolla ja oikeanlaisella ympäristöllä maailman pienimmät koirat voivat tarjota rakastavaa seuraa vuosiksi eteenpäin.

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös