Nelivuotias Roikkui Trailerin Vetokoukussa Moottoritiellä

Raision moottoritiellä tapahtui sydäntä pysäyttävä tapaus, kun nelivuotias lapsi löydettiin roikkumasta trailerin vetokoukusta kovassa vauhdissa. Nopeasti toimineiden sivullisten ansiosta lapsi selvisi tilanteesta vahingoittumattomana.

Silminnäkijät kertoivat nähneensä lapsen vaarallisessa asemassa auton ja kevyen trailerin välissä, köyden varassa roikkuen. Hätkähdyttävä tilanne paljastui, kun kuljettaja, tietämättömänä lapsen uhkaavasta tilanteesta, jatkoi ajamista moottoritielle.

Lounais-Suomen poliisin mukaan lapsia kuljettanut henkilö ei ollut varmistanut, että kaikki lapset olivat turvallisesti ajoneuvon sisällä, istuimissaan ja turvavöissä kiinni. Tämän seurauksena yksi lapsi jäi ajoneuvon ulkopuolelle roikkumaan trailerin puolelle.

Useat hälytyskeskukseen tulleet soitot käynnistivät nopean poliisin toiminnan, ja paikalle lähetettiin useita partioita pysäyttämään ajoneuvo. Kuitenkin valppaiden tienkäyttäjien ansiosta kuljettajan huomio saatiin kiinnitettyä ja ajoneuvo pysäytettyä ennen poliisin saapumista.

Ihmeellisesti lapsi selvisi tapauksesta ilman vammoja. ”Lapsi selvisi vauhdikkaasta seikkailusta ilman naarmuakaan,” vahvisti poliisi korostaen onnekasta lopputulosta.

Vaikka lopputulos oli onnekas, tämä tapaus korostaa lasten liikenneturvallisuuden kriittistä merkitystä. Poliisi tutkii tapahtuman olosuhteita epäillen, että lapsen vanhemmat olivat laiminlyöneet lapsen asianmukaisen kiinnittämisen ajoneuvoon.

Silminnäkijät kuvailivat tilannetta ”kauhistuttavaksi” ja ”uskomattomaksi”. Eräs autoilija, joka auttoi pysäyttämään ajoneuvon, kertoi: ”En voinut uskoa silmiäni. Oli ihme, ettei lapsi loukkaantunut.”

Tämä tapaus toimii vakavana muistutuksena vanhemmille ja huoltajille siitä, että lasten asianmukainen kiinnittäminen ajoneuvoissa on ehdottoman tärkeää. Lasten turvaistuimien ja turvavöiden oikea käyttö on ensiarvoisen tärkeää tällaisten vaaratilanteiden estämiseksi.

Pelastuspalvelu saapui nopeasti ja varmisti, että lapsi saatiin turvallisesti pois trailerin luota. Viranomaiset jatkavat tapauksen tutkimista pyrkien estämään tulevaisuudessa vastaavanlaiset mahdollisesti traagiset tapahtumat.

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös