Pakkanen-myrsky häiritsee junaliikennettä Suomessa

Tänään Suomen junaliikennettä ovat häirinneet Pakkanen-lumimyrskyn aiheuttamat viivästykset ja peruutukset. VR Group kehottaa matkustajia tarkistamaan matkasuunnitelmansa huolellisesti sään aiheuttamien muutosten vuoksi.

Pakkanen-myrsky, joka tuo mukanaan runsasta lumisadetta ja voimakkaita tuulia, on vaikuttanut junaliikenteeseen eri puolilla maata, erityisesti Etelä-Suomessa, Uudellamaalla ja Päijät-Hämeessä. VR Group on asettanut nopeusrajoituksia joillekin reiteille ja perunut joitakin kauko- ja aluejunavuoroja. Matkustajien, jotka liikkuvat näillä reiteillä, on odotettavissa viivästyksiä 30 minuutista useisiin tunteihin.

”Matkustajiemme ja henkilöstömme turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää,” toteaa VR Groupin tiedottaja Johanna Jaakkola. ”Seuraamme säätilannetta tiiviisti ja teemme tarvittavia muutoksia junaliikenteeseemme sen mukaan. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa matkustajillemme.”

Pakkanen-myrskyn odotetaan jatkuvan koko päivän, ja runsaimman lumisateen ennustetaan osuvan Etelä- ja Itä-Suomeen. VR Group kehottaa matkustajia tarkistamaan junien aikataulut verkossa tai VR Matkustustiedotus-sovelluksen kautta ennen matkalle lähtöä. Lisäksi matkustajia suositellaan pukeutumaan lämpimästi ja varaamaan matkaansa lisäaikaa.

Tiettyjen reittien tilanne:

  • Helsinki-Turku: Junat kulkevat sääolosuhteiden vuoksi alennetulla nopeudella. Matkustajien on odotettavissa jopa 30 minuutin viivästyksiä.
  • Helsinki-Tampere: Joitakin kaukojunavuoroja on peruttu. Matkustajia neuvotaan tarkistamaan tarkat matkasuunnitelmansa verkossa.
  • Lahti-Jyväskylä: Aluejunat kärsivät jopa tunnin viivästyksistä.
  • Seutuliikenne: Useita alueellisia junapalveluita on peruttu tai niitä ajetaan supistetuin aikatauluin.

VR Group pyrkii pitämään matkustajat ajan tasalla viimeisimmistä kehityksistä verkkosivuillaan, sosiaalisen median kanavillaan ja VR Matkustustiedotus-sovelluksen kautta. Matkustajat, joilla on kysyttävää tai huolenaiheita, voivat ottaa yhteyttä VR Groupin asiakaspalveluun puhelimitse tai sähköpostitse.

Vaikka Pakkanen-myrsky on aiheuttanut häiriöitä Suomen junaliikenteessä, VR Group tekee työtä matkustajien turvallisuuden varmistamiseksi ja matkasuunnitelmien häiriöiden minimoimiseksi. Matkustajia kehotetaan tarkistamaan matkatietonsa huolellisesti ja varaamaan matkaansa lisäaikaa.

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös