Perunarekan palo haittasi liikennettä Hämeenlinnassa

Tiistai-aamuna perunoita kuljettanut rekka syttyi tuleen Kolmostiellä, aiheuttaen merkittäviä liikenneviivästyksiä Hämeenlinnassa. Onneksi kukaan ei loukkaantunut.

Tapahtuma sattui Hattelmalan liittymässä, noin viiden kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta, ja se häiritsi pohjoiseen suuntautuvien kaistojen liikennettä noin kaksi tuntia. Alustavien tutkimusten mukaan palon sytytti todennäköisesti rekka-auton jarrut, jotka olivat vialliset tai jumissa, mikä johti ajoneuvon ja sen puoliperävaunun pienen alueen syttymiseen tuleen.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palopäällikkö Jiri Salmenoja totesi: ”Lasti itsessään ei olisi voinut syttyä tuleen; siispä palo liittyy lähes varmasti jarrujärjestelmään.” Hän vahvisti, että palo alkoi yhdestä rekan akselista ja levisi viereiselle alueelle puoliperävaunussa.

Viranomaiset hallinnoivat liikennevirtaa, vaihdellen täydellisten ja osittaisten kaistojen sulkemisten välillä tilanteen hallitsemiseksi. Tämä tapahtuma korostaa ajoneuvojen huollon tärkeyttä ja mahdollisia vaaroja tieliikenteessä, erityisesti suurten kuormien kuljettamisen yhteydessä.

Lähde: yle

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös