Tekstiviestihuijaukset yleistyvät: Varo velanperijänä esiintyviä huijareita

Viranomaiset ovat antaneet varoituksen lisääntyneistä tekstiviestihuijauksista, jotka esiintyvät velanperintätoimistojen nimissä.

Poliisi on saanut lukuisia ilmoituksia huijaustekstiviesteistä, jotka väittävät tulevansa velanperintätoimistoilta ja yrittävät huijata uhreja. Näissä viesteissä kehotetaan vastaanottajia ottamaan yhteyttä puhelinnumeroon, joka alkaa numerolla 09.

Vastaanottajia kehotetaan olemaan soittamatta takaisin huijausviestin lähettäneeseen numeroon. Jos joku ottaa yhteyttä väittäen selvittävänsä asiaa ja ohjeistaa lataamaan ohjelman puhelimeen, poliisi neuvoo lopettamaan puhelun välittömästi ja olemaan noudattamatta annettuja ohjeita.

Näiden huijausten ensisijaisena tavoitteena on saada pääsy uhrin pankkitilille. Esittämällä lailliselta velanperintätoimistolta huijarit yrittävät huijata ihmisiä paljastamaan arkaluonteisia tietoja tai asentamaan haittaohjelmia.

Poliisin mukaan paras toimintatapa, jos joutuu tällaisen huijauksen kohteeksi, on ottaa yhteyttä poliisin neuvontapalveluun tai asioida lähimmässä poliisin palvelupisteessä. Hätäkeskukseen ei tarvitse soittaa tai tehdä rikosilmoitusta, jos ohjelmia ei ole ladattu puhelimeen ja puhelu on lopetettu nopeasti.

Viranomaiset korostavat valppauden ja varovaisuuden merkitystä käsiteltäessä odottamattomia viestejä, erityisesti sellaisia, jotka pyytävät henkilökohtaisia tai taloudellisia tietoja. Huijarit käyttävät usein kehittyneitä taktiikoita näyttääkseen uskottavilta, joten on erittäin tärkeää, että ihmiset tarkistavat tällaiset väitteet itsenäisesti.

Yhteenvetona poliisi kehottaa yleisöä pysymään valppaana ja välttämään epäilyttävien tekstiviestien tai puheluiden kanssa asioimista. Puhelun välitön lopettaminen ja ohjelmien lataamatta jättäminen ovat olennaisia askelia itsensä suojelemiseksi näiltä petollisilta yrityksiltä.

Lähde: poliisi.fi

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös