BMW paljastaa Vision Neue Klasse -konseptiautonsa

BMW on paljastanut kolmannen Vision Neue Klasse -konseptiautonsa, mikä merkitsee uuden aikakauden alkua yhtiön sähköautojen sarjassa, joka on suunniteltu julkaistavaksi vuodesta 2025 alkaen.

BMW Group tekee ennennäkemättömän investoinnin osana sitoumustaan vähentää ajoneuvojensa hiilijalanjälkeä koko niiden elinkaaren ajan. Täysin uusi sähkömoottori ja akkuarkkitehtuuri sekä resurssitehokas tuotanto ja kierrätys ovat avainasemassa tulevissa Neue Klasse -malleissa.

1960- ja 1970-luvuilla Neue Klasse nosti BMW:n uudelle tasolle premium-tuotemerkkinä. Nyt se tekee paluun sarjana sähkömalleja, joissa on uusi IT- ja ohjelmistoarkkitehtuuri, sekä seuraavan sukupolven suorituskykyiset voimansiirrot ja akut. Aikaisemmat visionääriset autot, kuten BMW i Vision Circular vuodelta 2021 ja BMW i Vision Dee aiemmin tältä vuodelta, ovat valaisseet tietä Neue Klassen uudelleentulemiselle.

Uuden sukupolven vuorovaikutus ihmisen ja koneen välillä on mahdollista BMW Panoramic Vision -teknologian ansiosta, joka projisoi tärkeät tiedot tuulilasin alareunaan. Tämä mahdollistaa helpon vuorovaikutuksen uuden infotainmentjärjestelmän kanssa käyttämällä ohjauspyörän painikkeita, joissa on aktiivinen haptinen palaute.

Uuden akkuarkkitehtuurin ansiosta BMW:n litiumioniakut näkevät yli 20 prosentin kasvun energiatiheydessä, 30 prosentin nopeamman latausnopeuden ja jopa 30 prosentin kasvun ajomatkaa, samalla kun CO2-päästöt akkukennon tuotannon aikana vähenevät jopa 60 prosenttia.

Ensimmäiset Neue Klasse -mallit valmistetaan uudessa tehtaassa Unkarin Debrecenissä, joka tuottaa yksinomaan Neue Klasse -ajoneuvoja. Tehtaan on tarkoitus olla fossiilivapaa. BMW on jo ilmoittanut, että ensimmäiset julkaistavat Neue Klasse -mallit ovat 3-sarjan sedan ja urheilullinen SUV-malli. Vuoteen 2030 mennessä Neue Klasse -ajoneuvojen odotetaan muodostavan yli puolet BMW:n myynnistä.

BMW Vision Neue Klasse -konseptiauto symboloi uuden aikakauden alkua yksilöllisessä liikkuvuudessa, digitaalisissa kokemuksissa, ympäristöjalanjäljen pienentämisessä ja BMW-ajamisen ilossa.

Tunnisteet

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös