Bolt Arena: Suomen Ensimmäinen Aurinkovoimalla Toimiva Jalkapallostadion

HJK ja Lumme Energia yhdistävät voimansa rakentaakseen Bolt Arenalle aurinkovoimalan, mikä tekee siitä Suomen ensimmäisen aurinkoenergialla toimivan jalkapallostadionin.

Stadionin katolle asennetaan Solarigo Systems Oy:n toimesta 162 aurinkopaneelia. Tämän odotetaan kattavan 41 asuntoyksikön vuosittaisen sähkönkulutuksen. Projekti on osa HJK:n pyrkimystä tulla hiilineutraaliksi vuoteen 2025 mennessä.

Solarigo Systems Oy, joka on Lumme Energian tytäryhtiö ja yksi Suomen johtavista aurinkoenergiajärjestelmien rakentajista, hoitaa projektin toteutuksen. ”Paneeleista tuotettu energia vastaa 41 asuntoyksikön vuosittaista kulutusta”, kertoo Juho Lasonen, Solarigon projektipäällikkö.

HJK on tehnyt yhteistyötä Lumme Energian kanssa jo vuodesta 2019, ja molemmat organisaatiot ovat sitoutuneet vähentämään hiilijalanjälkeään. ”Olemme toteuttaneet konkreettisia toimia vuodesta 2019 lähtien,” sanoo Johanna Viskari, Lumme Energian asiakaskokemuksen päällikkö.

Kesäkuukausina, jalkapallokauden ollessa huipussaan, aurinkoenergiajärjestelmän odotetaan vähentävän HJK:n sähkön ostotarvetta noin 15%:lla. HJK on jo vuodesta 2019 lähtien ostanut pelkästään uusiutuvaa energiaa.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti korostaa, että jalkapalloseuran hiilineutraalisuustavoite on kunnianhimoinen, mutta heijastaa vuosien työtä.

Esko Villman, HJK:n myyntijohtaja, mainitsee että HJK:n tavoitteena on tarjota kaikki tulevat tapahtumat Bolt Arenalla hiilineutraaleina kokemuksina.

HJK pyrkii myös kannustamaan muita urheiluseuroja ja tapahtumajärjestäjiä valitsemaan ympäristöystävällisiä ratkaisuja. ”Jopa vähäiset toimenpiteet voivat saada aikaan merkittävän muutoksen”, Villman korostaa.

.

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös