Haminan Historiallinen Seurahuone Myytiin Pilkkahintaan 11 000 Eurolla

Yllättävässä käänteessä Haminan historiallisesti merkittävä Seurahuone-rakennus myytiin vain 11 000 eurolla. Tämä kauppa heijastaa laajempia haasteita, joita pienet kaupungit kohtaavat yrittäessään löytää ostajia kaupallisille kiinteistöille, riippumatta niiden historiallisesta arvosta.

Haminan Seurahuone, merkittävä historiallinen rakennus vuodelta 1890, jonka rakensi AW Mayer, vaihtoi äskettäin omistajaa julkisessa huutokaupassa odottamattoman alhaiseen hintaan, 11 000 euroon. Tämä myynti seurasi epäonnistunutta yritystä viime syksynä myydä kiinteistö 150 000 eurolla, mikä korostaa liiketilojen kysynnän puutetta pienten kaupunkien keskustoissa. Haminan kaupungin kiinteistöpäällikkö Toni Puustinen huomautti, että huutokauppa oli avoin kaikille, mikä vaikutti lopulliseen myyntihintaan.

Huolimatta sen edullisesta kauppahinnasta, myynnillä oli ehto, jonka mukaan uuden omistajan on jatkettava rakennuksen pitkäaikaista perinnettä tarjota majoitusta. Rakennus- ja insinööriyritys Dualtech tuli uudeksi omistajaksi, suunnitellen antaa rakennukselle uutta elämää merkittävällä remontilla. Suunnitelmiin kuuluu yökerho, ravintola ja Marski-salin juhlatilan kunnostus sekä uusien hotellihuoneiden lisääminen samalle kerrokselle. Dualtechin projektipäällikkö Jouni Kiviharju valotti kunnianhimoisia suunnitelmia muttei vielä määritellyt remontin kustannuksia.

Tämä rakennus on toiminut hotelli- ja ravintolakäytössä alusta lähtien, ja sen suunnittelivat arkkitehdit Kiseleff & Heikel. Edullinen kauppahinta ei vähennä rakennuksen historiallista merkitystä, sillä se jatkaa arvon säilyttämistä rahallisen arvon ulkopuolella. Dualtechin tuleva remontti lupaa kunnioittaa tätä perintöä samalla kun se tuo modernit mukavuudet tarinaa täynnä olevaan paikkaan.

Lähde: Yle

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös