Koululainen avasi tulen Vantaalla: Kolme loukkaantui

Vantaan Viertolan koulussa tapahtui ampumavälikohtaus tiistai-aamuna, jossa kolme henkilöä loukkaantui. Epäilty tekijä on 12-vuotias koululainen.

Tiistaina 2. huhtikuuta 2024 Viertolan koulun Jokiranta-yksikössä Vantaalla tapahtui järkyttävä ampumavälikohtaus. Paikalle hälytettiin poliisi kello 9:08, ja tapahtumassa loukkaantui kolme ihmistä, joista kaksi vakavasti. Tekijäksi epäillään koulun 12-vuotiasta oppilasta, joka otettiin kiinni Helsingin puolella noin tunnin kuluttua teosta.

Poliisin mukaan epäilty ampui koulussa käsiaseella. Tekomotiivi on vielä epäselvä, mutta poliisi tutkii tapausta yrityksenä murhaan. Loukkaantuneiden joukossa on kaksi aikuista koulun työntekijää ja yksi lapsi, toinen oppilas. Kaikki loukkaantuneet on viety sairaalahoitoon.

Poliisi on suorittanut laajan rikospaikkatutkinnan koululla. Tutkinnassa on haastateltu silminnäkijöitä ja kerätty todisteita tapahtumasta. Tämä väkivaltainen teko on järkyttänyt Vantaata ja koko Suomea syvästi. Vantaan kaupunki on järjestänyt kriisipuhelimen ja kriisityöryhmän tukea tarvitseville.

Tapahtuma on herättänyt huolta kouluturvallisuudesta ja keskustelua siitä, miten vastaavanlaiset tragediat voidaan estää tulevaisuudessa. Viranomaiset painottavat yhteisön merkitystä kriisin käsittelyssä ja tuen tarjoamisessa asianosaisille.

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös