Turun Mälikkälässä vakava rivitalopalo – Sauna syttyi uudelleen

Mälikkälässä, Turussa sattui tänään iltapäivällä tuhoisa tulipalo, joka tuhosi kuusi rivitalon asuntoa ja teki yhden asunnon asumiskelvottomaksi. Onneksi henkilövahingoilta vältyttiin palossa, jonka alkuperä löytyi toisen kerroksen saunasta.

Alustavien tutkimusten mukaan tulipalo sai alkunsa väärin säilytetyistä esineistä saunassa. ”Sauna oli käytössä, ja siellä oli esineitä, joita ei olisi pitänyt olla. Siitä tulipalo sai alkunsa,” kertoi päivystävä palomestari Marko Ahtikivi Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta. Tarkat tiedot ovat vielä salassa, mutta naapurit ovat kertoneet Ylelle, että saunassa säilytettiin liinavaatteita.

Asukkaat yrittivät aluksi sammuttaa palon itse, mutta joutuivat lopulta pakenemaan asunnosta. Pelastusyksiköiden saapuessa paikalle sauna ja pesutilat olivat jo täysin tulessa, mutta alakerta säästyi. ”Asunto on kokenut laajat vahingot ja on nyt asumiskelvoton,” Ahtikivi totesi.

Vaikka tuli rajoittui yhteen asuntoon, viereiset yksiköt kärsivät merkittäviä savuvahinkoja, mikä pakotti joitakin asukkaita etsimään väliaikaista majoitusta muualta. Tulipalon syytä tutkitaan parhaillaan poliisin toimesta.

Tämä tapahtuma korostaa tulipaloturvallisuuden tärkeyttä, erityisesti tiiviisti asutuissa asumismuodoissa kuten rivitaloissa. Viranomaiset kehottavat asukkaita pitämään huolta toimivista palovaroittimista ja laatimaan tulipalosuunnitelman, jotta he voivat evakuoida nopeasti ja turvallisesti hätätilanteessa. Turun palolaitos saattaa antaa lisätietoja tulipaloturvallisuudesta ja päivityksiä tapahtumasta lähiaikoina.

Lähde: yle

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös