Rohkea naapuri estää tulipalon leviämisen Oulussa

Tiistai-iltana Oulun Talonpojankankaalla tapahtui dramaattinen käänne, kun nopeasti toiminut naapuri pelasti yksityisen talon tulipalolta ajamalla palavan asuntoauton pois kiinteistön läheisyydestä.

Kun naapuri huomasi asuntoauton olevan tulessa lähellä talon kuistia, hän toimi nopeasti estääkseen liekkien leviämisen. Pelastuslaitoksen mukaan hänen nopea väliintulonsa oli ratkaiseva suuremman katastrofin estämisessä.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun mies kuuli ulkoa kummallista poksahtelevaa ääntä. Uteliaisuus sai hänet tutkimaan tilannetta, jolloin hän löysi naapurin asuntoauton liekeissä vaarallisen lähellä taloa. Talon asukas tuli myös ulos, huolestuneena tulipalosta.

Nopeasti ajatteleva naapuri pyysi välittömästi asukkaalta asuntoauton avaimia. Saatuaan avaimet hän rohkeasti astui palavaan ajoneuvoon ja, huolimatta sakeasta savusta, ajoi sen noin 20 metriä pois talosta pyörätielle. Pidättäen hengitystään hän onnistui ohjaamaan autoa ovi auki välttääkseen savun hengittämisen.

Pelastuslaitos saapui pian paikalle ja sai tulipalon nopeasti hallintaan. Asuntoauto tuhoutui kuitenkin täysin. Tästä menetyksestä huolimatta naapurin toiminta esti tulen leviämisen taloon, mikä olisi voinut johtaa huomattavasti suurempiin vahinkoihin.

Tapani Lehtelä, päivystävä palomestari, kehui naapurin rohkeutta tiedotteessa. ”Vaikka tällaisissa tilanteissa ei pitäisi riskeerata henkeä ja terveyttä, tässä tapauksessa naapurin toiminta oli erityisen mallikasta. Hän näki tilaisuuden pelastaa naapurin koti ja toimi nopeasti,” Lehtelä totesi.

Pelastuslaitoksen mukaan palo sai alkunsa vuotaneen kaasun syttymisestä. He korostivat, että tuli olisi varmasti levinnyt taloon minuutin kuluessa ilman naapurin nopeaa toimintaa.

Vaikka naapurin sankarillisuutta juhlitaan, pelastuslaitos neuvoo myös varovaisuuteen vastaavissa tilanteissa ja huomauttaa, että turvallisuuden tulisi aina olla etusijalla. Tästä huolimatta tämä tapaus korostaa, miten ratkaiseva toiminta kriittisellä hetkellä voi estää potentiaalisen katastrofin.

Lähde: Yle

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös