Vasemmistoliitto vaatii epäluottamuslausetta Rydmanille

Vasemmistoliitto aikoo esittää epäluottamuslauseen elinkeinoministeri Wille Rydmanille, viitaten hänen sopimattomaan käytökseensä ja tapaansa käsitellä häntä vastaan esitettyjä syytöksiä.

Oppositiopuolue Vasemmistoliitto valmistelee epäluottamuslauseen esittämistä elinkeinoministeri Wille Rydmanille. Päätös tulee sen jälkeen, kun useat nuoret naiset ja tytöt kertoivat Helsingin Sanomien artikkelissa Rydmanin ahdistavasta käytöksestä. Rydman on johdonmukaisesti kiistänyt väitteet. Helsingin Sanomat kertoi ensimmäisenä Vasemmistoliiton aikomuksesta edistää epäluottamusäänestystä.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo vahvisti Ylelle, että puolue etenee epäluottamuslauseen kanssa. Keskeinen kritiikki perustuu vuonna 2022 julkaistuun Helsingin Sanomien artikkeliin, jossa kerrottiin Rydmaniin kohdistuvista väitteistä. Kielloistaan huolimatta kohu on jatkunut, ja Rydmanin toiminta on joutunut entistä tarkemman tarkastelun kohteeksi.

Viime viikolla syyttäjänvirasto ilmoitti, ettei ole perusteita epäillä Helsingin Sanomien toimittajia rikoksista heidän Rydmania koskevan raportointinsa vuoksi. Lisäksi Rydmaniin itseensä kohdistunut rikosepäily ei johtanut syytteisiin, koska rikosepäilyn perusteet eivät täyttyneet.

Saramon mukaan Vasemmistoliiton päätös epäluottamuslauseen esittämisestä johtuu pitkälti Rydmanin toiminnasta ja hänen tavastaan vastata syytöksiin. Puolue katsoo, että uhrien ja median syyttäminen on sopimatonta käytöstä ministeriltä.

Vasemmistoliiton odotetaan tekevän lopullisen päätöksen epäluottamuslauseesta huomenna. Jos he etenevät, ensimmäinen mahdollinen äänestysajankohta olisi eduskunnan täysistunnossa torstaina.

Suurin oppositiopuolue SDP ei ole vielä päättänyt, aikooko se tukea Vasemmistoliiton ehdotusta, mutta on viitteitä siitä, että asia otetaan vakavasti poliittisella kentällä. SDP:n Tytti Tuppurainen totesi, että Rydmanin toiminnasta on tullut esiin sopimattomia piirteitä ja toivoi pääministerin ottavan kantaa asiaan.

Ministeri Rydmania koskeva päätös ja mahdollinen epäluottamusäänestys korostavat jatkuvia huolia hänen käytöksestään sekä laajempia vaikutuksia poliittiselle vastuulle ja ministerin toiminnalle Suomessa.

Lähde: Yle

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös