VR lopettaa suurten sarjalippujen myynnin

VR on ilmoittanut päättävänsä 50 ja 100 matkan sarjalippujen myynnin 1. elokuuta 2024 alkaen. Yhtiö perustelee päätöstään lippujen vähentyneellä kysynnällä ja taloudellisilla tappioilla.

Viime vuosina sarjalippujen myynti on laskenut merkittävästi. Vuonna 2023 myytiin vain noin puolet siitä määrästä sarjalippuja, mitä myytiin vuonna 2019. VR:n mukaan sarjalippujen hinta ei ole riittänyt kattamaan niiden tuotantokustannuksia, mikä on tehnyt niistä yhtiölle tappiollisia.

Sarjalippujen omistajat voivat käyttää lippunsa loppuun asti, minkä jälkeen heidän on siirryttävä yksittäisiin matkalippuihin tai VR:n uusiin joukkoliikennelippuihin. Nämä uudet liput ovat monipuolisempia ja niitä voi käyttää paitsi VR:n junissa, myös HSL:n ja Fölin liikennevälineissä.

Päätös on herättänyt kritiikkiä erityisesti työmatkalaisten keskuudessa, jotka ovat tottuneet hyödyntämään sarjalippuja matkustuskustannustensa hallinnassa. VR kuitenkin korostaa olevansa valmis kuuntelemaan asiakkaiden palautetta ja kehittämään uusia ratkaisuja, jotka vastaavat paremmin matkustajien tarpeisiin nykyisessä liikennemarkkinassa.

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös