Vesikatkos Espoossa ja Kauniaisissa Putkirikon Takia

Maanantaiaamuna Tapiolassa tapahtunut putkirikko on aiheuttanut laajoja vesihuollon häiriöitä Espoossa ja Kauniaisissa. Tuhansia kotitalouksia ja yrityksiä on jäänyt ilman vettä.

Rikkoontunut putki sijaitsee lähellä Länsiväylää Tapiolassa, ja se on halkaisijaltaan noin 600 millimetriä. Kyseessä on yksi Espoon päävesiputkista. HSY:n mukaan vesihuolto on kokonaan katkaistu seuraavilla alueilla: Espoossa Tapiola, Otaniemi, Haukilahti, Mankkaa, Laajalahti, Olari ja Espoonlahti sekä koko Kauniainen. Vesihuolto on heikentynyt alueilla Leppävaara, Pohjois-Tapiola, Niittykumpu, Matinkylä ja Kivenlahti Espoossa sekä Grankulla Kauniaisissa.

HSY:n verkostoinsinöörit ovat parhaillaan korjaamassa rikkoutunutta putkea. Arvioiden mukaan korjaukset kestävät useita tunteja, ja tavoitteena on palauttaa vesihuolto kaikille alueille mahdollisimman pian.

HSY kehottaa asukkaita varautumaan vesikatkoksiin seuraavilla tavoilla: varastoimaan juoma- ja ruoanlaittovettä, välttämään pyykinpesua ja astianpesua, käyttämään WC:tä vain hätätapauksissa ja olemaan käyttämättä hissiä, jos asuu kerrostalossa ja vesihuolto on katkaistu.

HSY:n verkkosivuilta löytyy ajantasainen kartta, josta voi tarkistaa, onko omalla asuinalueella voimassa olevia vesihuollon katkoksia tai häiriöitä. Tämä on kehittyvä uutinen, ja päivitämme lisätietoja sitä mukaa kun niitä saadaan.

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös