Helsinki Ravintola Kieltää Kovapohjaiset Kengät Suojellakseen Lattiapintaa

Helsingissä sijaitseva vastikään uudelleenavattu ja remontoitu ravintola Cajsan Helmi on ottanut käyttöön uuden säännön suojatakseen herkkää parkettilattiaansa. Asiakkailta vaaditaan nappineulojen ja nastojen irrottamista kenkien pohjista saapuessaan ravintolaan.

Ravintola, joka tunnettiin aiemmin nimellä Kaisaniemi, on asettanut eteiseensä ilmoituksen, jonka mukaan jääpiikit ja naulat on poistettava kengistä ennen sisään astumista. Tämä on osa pyrkimystä suojella paikan historiallista parkettilattiaa, joka on äskettäin hiottu ja käsitelty öljyllä. ”Huolimatta syvistä naarmuista, jotka ovat peräisin ajalta, jolloin paikka toimi tanssiravintolana, emme halua lattian vahingoittuvan enempää,” toteaa entisen ravintola Kaisaniemen korjaaja-restauroija ja hallituksen puheenjohtaja Airi Kallio.

Vaikka Helsingissä on useita paikkoja, joissa nastakengillä kävely on kielletty, käytännöt vaihtelevat paikasta riippuen. Esimerkiksi Helsingin Kaupunginteatterissa nastakengät ovat sallittuja, mutta Kansallisteatteriin niillä ei saa astua.

Kallio toivoo asiakkaiden ymmärtävän, että nastat kengän pohjissa voivat vahingoittaa herkkää lattiapintaa. Asiakkaat voivat joko riisua kenkänsä tai poistaa niistä liukuesteet eteisessä. Jotkut asiakkaat nauttivatkin kahvistaan sukkasillaan, ymmärtäen ravintoloitsijan halun suojella puulattiaa. ”Vanhoissa, kuten myös uusissa paikoissa keskustassa, on samat säännöt. Musiikkitaloon tai Galerie Forsblomiin ei myöskään pääse liukuesteillä varustetuilla kengillä,” kertoo asiakas Aino Sinnemäki.

Vaikka useimmat asiakkaat ymmärtävät ja kunnioittavat sääntöä, joillakin on yhä vastustusta stilettien riisumista kohtaan. Kallio muistuttaa menneistä ajoista, jolloin tyylikkäät naiset kantoivat mukanaan vaihtokenkiä, ja herrat riisuivat saappaansa. Joillakin on edelleen tapana vaihtaa sisäkenkiin saapuessaan Cajsan Helmeen.

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös

+ Ei ole kommentteja

Lisää omasi