Helsingissä Palestiina-tuki Mielenosoitus Israelin Lähetystöön Keskeytettiin

Mielenosoitus, joka tukee palestiinalaissiviilejä, keskeytettiin poliisin toimesta matkalla Israeliin lähetystöön Helsingin Yrjönkadulla 13. lokakuuta. Mielenosoitus alkoi klo 18:00 Postitalolta ja houkutteli satoja osallistujia, mutta poliisi esti heitä pääsemästä lähetystön lähelle.

Mielenosoittajat pysäytettiin Simonkadulla lähellä Narinkkatori-aukiota. Kuitenkin osallistujat jatkoivat rauhallisesti, kuunnellen puhujia ja musiikkia. Kello 7 mennessä osallistujat alkoivat hajaantua rauhanomaisesti paikasta. Arvioiden mukaan tapahtumassa oli noin 500 osallistujaa.

Mielenosoittajien Äänet

Karim, yksi mielenosoittajista, kertoi olevansa paikalla vastustaakseen sitä, mitä hän pitää kansanmurhana. Toisaalta, Moe kritisoi tapaa, jolla media käsittelee Palestiinan tilannetta. Mielenosoituksessa kuultiin useita iskulauseita ja nähtiin Palestiinan lippuja.

Poliisin läsnäolo oli voimakasta, mutta mielenosoitus sujui rauhallisesti alusta loppuun. Myös muutamia Israelia tukevia huutoja kuultiin sivustakatsojilta.

Kansainväliset Jännitteet Kasvavat

Tämä mielenosoitus tulee aikana, jolloin jännitteet alueella ovat huipussaan. Israel on ilmoittanut suorittavansa sotatoimia Gazassa ja on pudottanut tuhansia pommeja alueelle viime päivinä. CNN:n mukaan ilmahyökkäykset ovat vaatineet satojen siviilien, mukaan lukien lasten ja naisten, hengen.

Gaza, yksi maailman tiheimmin asutuista alueista, on ollut Israelin saartamana, eikä alueelle päästetä vettä, ruokaa eikä lääkkeitä. Israelin puolustusministerin mukaan saarto on täydellinen. Human Rights Watch on kutsunut saartoa ”selkeäksi sotarikokseksi”.

Viime aikoina on nähty useita suuria mielenosoituksia ympäri maailmaa palestiinalaisten tukemiseksi.

Loppusanat

Globaali huomio Palestiinan tilanteeseen kasvaa, ja monet kansainväliset mielenosoitukset jatkuvat. Sunnuntaina Helsingissä on suunniteltu pro-Israel mielenosoitus eduskuntatalon edessä.

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös