Pohjois-Korea Murtautunut Suomen Puolustusteollisuuden Tietoihin, Väittää Microsoft

Microsoftin mukaan Pohjois-Korean hakkeriryhmä on tehnyt tietomurron Suomen puolustusteollisuuteen. Yksityiskohdat murrosta ja sen seurauksista ovat vielä epäselviä.

Microsoftin tuore kyberturvallisuusraportti paljastaa, että Lazarus Group -niminen Pohjois-Korean valtiollinen hakkeriryhmä on murtautunut Suomen puolustusteollisuuden yritysten tietoihin. Tämä ryhmä on tunnettu monista aiemmista kyberhyökkäyksistä, mukaan lukien Sony Pictures Entertainmentin vuoden 2014 tietomurto.

Lazarus Groupin suosima taktiikka on huijausviestien lähettäminen sähköpostitse, joilla he levittävät haittaohjelmia. Tämän kautta he ovat saaneet pääsyn moniin järjestelmiin. Microsoft ei ole paljastanut, minkälaista tietoa hakkerit mahdollisesti ovat saaneet Suomen yrityksiltä.

Suojelupoliisi (Supo) ei ole toistaiseksi kommentoinut raporttia, mutta on aiemmin varoittanut Pohjois-Korean kybervakoilusta Suomessa. Heidän mukaansa Pohjois-Korean tavoitteet liittyvät Suomen puolustuspolitiikan ja teknologian tietoihin.

Kyberturvallisuuden asiantuntijat korostavat yhteistyön merkitystä uusien kyberuhkien torjumiseksi. Tämä vaatii panostusta sekä yrityksiltä että viranomaisilta. Microsoftin raportti on osoitus siitä, kuinka kriittistä kyberturvallisuus on nykypäivänä.

Saatat Pitää Myös

Saatat Pitää Myös